Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 40 g amêndoa s/ pele
- 50 g mistura de ervas aromáticas frescas (manjericão, salsa, alecrim, tomilho), só as folhas
- 70 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 500 g água
- 500 g batata-doce laranja espiralada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1561 kJ / 372 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 399 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepes de cenoura com molho de tomate
1j
Noodles com feijão-verde
40 Min
Empadão de legumes
1j
Queques salgados
45 Min
One pot de quinoa
40 Min
Almôndegas de lentilhas com massa a vapor
3h 25min
Lasanha caprese
50 Min
Bruschetta de tahini e salsa com parmesão vegan
35 Min
Hambúrgueres vegetarianos
50 Min
Batata-doce recheada com legumes e ovos escalfados
1 Std. 45 Min
Alho-francês à Brás
45 Min
Salada de quinoa e feijão-verde
30 Min