Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 40 g amêndoa s/ pele
- 50 g mistura de ervas aromáticas frescas (manjericão, salsa, alecrim, tomilho), só as folhas
- 70 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 500 g água
- 500 g batata-doce laranja espiralada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1561 kJ / 372 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 399 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almôndegas de lentilhas com massa a vapor
3 Std. 25 Min
Salada de quinoa com tofu
55min
Ovos com tomate e queijo
40 Min
Molho de noz com legumes crus
5min
Wraps de coentros com húmus de tomate seco, azeitonas e manjericão
45 Min
Chapéus de bruxa com curgete e milho
25 min
Salada de frango carilado e arroz de coco
50 Min
Canelones de beringela com creme de salmão e espinafres
1 Std. 10 Min
Salada de batata-doce, romã e feta
35min
Massa com molho de couve-flor
40 Min
Salada de frango com quinoa, morangos e molho pesto
30 Min
Bolonhesa vegan
40 Min