Almôndegas de couve-flor com molho de tomate

Almôndegas de couve-flor com molho de tomate

4.4 14 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 doses

Składniki

Almôndegas
  • queijo cheddar cortado em pedaços
    150 g
    150 g queijo flamengo, cortado em pedaços
  • água
    500 g
  • couve-flor só os floretes (3-4 cm aprox.)
    300 g
  • cebola
    60 g
  • salsa só as folhas
    6 pés de
  • pão ralado mais q.b. p/ panar
    100 g
  • ovo
    1
  • sal
    ¼ c. chá de
  • pimenta preta
    ¼ c. chá de
  • Óleo q.b. p/ fritar
Molho
  • malagueta vermelha
    1
  • talo de aipo
    20 g
  • cebola
    60 g
  • bacon em cubos
    100 g
  • azeite
    30 g
  • polpa de tomate
    400 g
  • folha de louro
    1
  • sal
    1 - 2 pitadas de
  • pimenta preta
    1 - 2 pitadas de
  • salsichas de frango cozinhadas cortadas em fatias (1,5 cm aprox.)
    200 g
  • Salsa só as folhas, q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 620 kcal / 2594.2 kJ
Białko 26.5 g
Tłuszcz 43.1 g
Węglowodany 34.5 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 15.4 g
Sód 1858.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...