Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 80 g água
- 2 - 3 pitadas de sal
- ¼ c. chá de vinagre de sidra
- 20 g azeite, mais 1 c. de chá
- 150 g farinha
Recheio
- 80 g chalota
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
-
350
g cogumelos frescos (cantarelos, boletus, pleurotos, etc.), cortados em fatias
lub 350 g cogumelos Paris cortados em fatias - ¼ c. chá de sal
- 100 g folhas de espinafres, frescas
- 25 g manteiga
- Farinha q.b. p/ polvilhar
-
50 - 60
g queijo feta esfarelado
lub 50 - 60 g queijo mozarela esfarelado - 3 - 4 pitadas de flor de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 645 kJ / 154.2 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 180.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilli de cogumelos
35 Min
Mini galetes de cogumelos
1h 45 min
Panquecas de legumes sem glúten com molho de iogurte e ervas aromáticas
1 Std.
Cogumelos Portobello recheados
45 Min
Brownies de abóbora e pepitas de chocolate
55 Min
Couve-flor e brócolos com molho de caju e especiarias
1 Std.
Noodles de cenoura e pesto de rama de cenoura
50 Min
Soufflé de espinafres e cogumelos
1h 20min
Strudel de legumes
50 Min
Rolos de lasanha com espinafres
1 Std.
Rolo vegetariano
1h 50 min
Tarte de Brie e legumes
40 min