Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 80 g água
- 2 - 3 pitadas de sal
- ¼ c. chá de vinagre de sidra
- 20 g azeite, mais 1 c. de chá
- 150 g farinha
Recheio
- 80 g chalota
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
-
350
g cogumelos frescos (cantarelos, boletus, pleurotos, etc.), cortados em fatias
lub 350 g cogumelos Paris cortados em fatias - ¼ c. chá de sal
- 100 g folhas de espinafres, frescas
- 25 g manteiga
- Farinha q.b. p/ polvilhar
-
50 - 60
g queijo feta esfarelado
lub 50 - 60 g queijo mozarela esfarelado - 3 - 4 pitadas de flor de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 645 kJ / 154.2 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 180.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de cogumelos e alho-francês
40 min
Húmus de tomate seco com crackers
1 Std. 15 Min
Pesto de espinafres e amêndoa
5 min
Tacos com legumes e feijão - TM5
Brak ocen
Mini calzones de espinafres feta e menta com molho ajvar
2j 30 menit
Caril de legumes
1j
Guacamole
5 min
Strudel de legumes
50 menit
Crocante mediterrânico
50 menit
Piza com pesto de pistácio, burrata e mortadela
3h 10min
Tarte vegetariana
1j
Risoto verde com salmão
45 Min