Fettuccine with Arugula and Ricotta

Fettuccine with Arugula and Ricotta

4.1 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil
    3 oz
  • Parmesan cheese in pieces
    2 oz
    2 oz pecorino romano, in pieces
  • arugula leaves plus extra to garnish
    5 oz
  • unsalted pistachios, shelled
    1 oz
  • garlic clove (opcjonalnie)
    1
  • salt plus extra to boil with pasta
    ¼ tsp
  • ricotta cheese
    3 ½ oz
  • homemade pasta dough cut into fettuccine noodles, from Fresh Pasta Homemade
    1
  • water to boil pasta

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 2238 kJ / 535 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...