Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz extra virgin olive oil
-
2
oz Parmesan cheese, in pieces
lub 2 oz pecorino romano, in pieces - 5 oz arugula leaves, plus extra to garnish
- 1 oz unsalted pistachios, shelled
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- ¼ tsp salt, plus extra to boil with pasta
- 3 ½ oz ricotta cheese
- 1 homemade pasta dough, cut into fettuccine noodles, from Fresh Pasta Homemade
- water, to boil pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Tomato Soup
30 Min
Steamed Eggs in Tomato Sauce (Shakshuka)
45 min
Chicken Garam Masala
50 Min
Tzatziki
20 Min
Green Shakshuka
40 min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45 min
Light and Fresh Beet Pasta
20 Min
Tortilla Soup
25 λεπτ.
Macadamia Halibut with Mango Sauce
1h
Baked Crab Dip
15 min
Flan Pudding
3h
Shrimp Scampi
40 min