Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blood Orange Balsamic Vinaigrette
- 2 oz olive oil
- 3 oz shallots, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 3 oz blood orange juice (from 1 orange)
- 1 oz balsamic vinegar
- 1 tbsp honey
- ¼ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
Beet Salad
- 20 oz water
- 28 oz red beets, sliced into half-moons (¼ in.)
- 1 blood orange, sliced into rounds (¼ in.)
- 5 sprigs thyme
- 10 oz beet greens, washed, trimmed, cut into strips (½ in.), plus extra, uncut, to garnish
- ¾ cup goat cheese, crumbled
- ¾ cup hazelnuts, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1310 kJ / 313 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole
5 min
Cranberry Vinaigrette Fall Salad
10 min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1h 5min
Apple and Cranberry Farro Salad
35min
Green Bean Gremolata
25min
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15 Min
Beet Salad
15 Min
Cranberry-Pecan Brussels Sprouts
35min
Southwest Quinoa
40min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts
10 min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50min