Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blood Orange Balsamic Vinaigrette
- 2 oz olive oil
- 3 oz shallots, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 3 oz blood orange juice (from 1 orange)
- 1 oz balsamic vinegar
- 1 tbsp honey
- ¼ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
Beet Salad
- 20 oz water
- 28 oz red beets, sliced into half-moons (¼ in.)
- 1 blood orange, sliced into rounds (¼ in.)
- 5 sprigs thyme
- 10 oz beet greens, washed, trimmed, cut into strips (½ in.), plus extra, uncut, to garnish
- ¾ cup goat cheese, crumbled
- ¾ cup hazelnuts, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1310 kJ / 313 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Green Bean Gremolata
25min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 Min
Southwest Quinoa
40min
Carrot, Feta and Mint Salad
40min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1 Std. 5 Min
Beet Salad
15min
Cranberry-Pecan Brussels Sprouts
35 Min
Guacamole
5 min
Apple and Cranberry Farro Salad
35 Min
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 Min
Creamy Broccoli Salad
10 min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25min