Wersje kompatybilne
Yucatán-style Sea Bass Baked in Banana Leaves with Sweetcorn Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g red onions, thinly sliced
- 5 ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 tsp ground black pepper
- 1 fresh jalapeño chilli, deseeded if desired, thinly sliced
- 1 orange, freshly squeezed juice only
- 2 limes, freshly squeezed juice only
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp cloves
- 1 tsp whole allspice berries
- 3 garlic cloves
-
2
tsp sweet paprika
lub 2 tsp achiote paste -
½
tsp chilli powder
lub ½ tsp chipotle chilli powder - ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp dried oregano
- 2 sea bass, whole fish, gutted, cleaned, max. 38 cm long, approx. 900 g total
- 1 tomato (approx. 70 g), cut in wedges
- 200 g long grain rice
- 50 g tinned sweetcorn
- 50 g onion, quartered
- 20 g olive oil
- 1000 g water
- 10 g fresh coriander leaves
- 1 avocado, thinly sliced (approx. 3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2397 kJ / 573 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 2207 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Étouffée
45 min
Pork Cheek and Cherry Stew with Roast Potatoes and Tenderstem Broccoli
2 godz. 40 min
Stir-Fried Beef with Caponata
45 min
Hash Brown Potato Cake
Keine Bewertungen
Black Ravioli with Sea Bass
1h 45 min
Salt Cod Gratin
50 min
Pork Belly, Steamed Broccoli and Sesame Rice
1h
Mediterranean Turkey Roulades
45 min
Pulled Pork Burgers
4h 50 min
Roasted Pork Loin (Betty) Metric
1sa 35 dk
Fish Pie with Salsa Verde-laced Béchamel
1 Std. 40 Min
Pasta with chicken, mushrooms and green beans
40 min