
Wersje kompatybilne
Yucatán-style Sea Bass Baked in Banana Leaves with Sweetcorn Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g red onions thinly sliced
- 5 ½ tsp salt plus extra to taste
- 2 tsp ground black pepper
- 1 fresh jalapeño chilli deseeded if desired, thinly sliced
- 1 orange freshly squeezed juice only
- 2 limes freshly squeezed juice only
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp cloves
- 1 tsp whole allspice berries
- 3 garlic cloves
-
2
tsp sweet paprika
lub 2 tsp achiote paste -
½
tsp chilli powder
lub ½ tsp chipotle chilli powder - ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp dried oregano
- 2 sea bass whole fish, gutted, cleaned, max. 38 cm long, approx. 900 g total
- 1 tomato (approx. 70 g), cut in wedges
- 200 g long grain rice
- 50 g tinned sweetcorn
- 50 g onion quartered
- 20 g olive oil
- 1000 g water
- 10 g fresh coriander leaves
- 1 avocado thinly sliced (approx. 3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 573 kcal / 2397 kJ
- Białko
- 44 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 61 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 2207 mg