Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 200 g onions, quartered
- 40 g olive oil
- 500 g stewing steak, diced (2 cm)
- 30 g tomato purée
- 3 tomatoes, diced
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 760 g water
- 1 Tbsp dried marjoram
- 2 Tbsp sweet paprika
- 1 tsp hot paprika
- ½ tsp caraway seeds
- 1 dried bay leaf
- Tabasco® sauce, to taste
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 30 g plain flour
- 200 g red peppers, sliced (1 cm)
- 200 g green peppers, sliced (1 cm)
- crusty bread, for serving
- fresh oregano, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2067 kJ / 493 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Étouffée
45 Min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26u. 15min
Beef in Stout
1 Std. 40 Min
Beef Stroganoff
1 Std.
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 Min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1h 20min
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1 Std. 15 Min
Beef Goulash
2 Std. 45 Min
Garlic Turkey Stew
45 Min
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Traditional Austrian Beef Goulash
4h