Chicken with red peppers
TM31 TM5 TM6

Chicken with red peppers

4.7 (6 ocen)

Składniki

  • 2 garlic cloves
  • 40 g extra virgin olive oil
  • 350 g red peppers, cut into pieces (2-3 cm)
  • 1 sprig fresh basil
  • 2 teaspoon fine salt
  • 1 sprig fresh thyme
  • 1 sprig fresh rosemary
  • 1 pinch red chilli (opcjonalnie)
  • 1 dried bay leaf
  • 2 - 3 anchovy fillets, in oil or brine, well drained
  • 700 g chicken legs, skinless, bone in (thighs and drumsticks separated)
  • 100 g lager beer
  • 50 g vegetable broth (opcjonalnie)
    lub 50 g water + tsp vegetable stock paste, homemade (opcjonalnie)
  • 1 pinch ground white pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
996 kJ / 238 kcal
Białko
22.7 g
Węglowodany
4.2 g
Tłuszcz
14.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy