Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 350 g red peppers, cut into pieces (2-3 cm)
- 1 sprig fresh basil
- 2 teaspoon fine salt
- 1 sprig fresh thyme
- 1 sprig fresh rosemary
- 1 pinch red chilli (opcjonalnie)
- 1 dried bay leaf
- 2 - 3 anchovy fillets, in oil or brine, well drained
- 700 g chicken legs, skinless, bone in (thighs and drumsticks separated)
- 100 g lager beer
-
50
g vegetable broth (opcjonalnie)
lub 50 g water + tsp vegetable stock paste, homemade (opcjonalnie) - 1 pinch ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Goulash Soup
1u. 15min
Caldeirada (Fish Stew)
45min
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1h 10min
Fish and potatoes with tomato sauce
50 min
Braised Cod with Thyme and Lemon
40min
Potato and pork rib stew (patatas guisadas con costillas adobadas)
1h
Cod with Garlic Caramel Sauce
50 min
Chicken casserole with saffron and orange
1 Std. 35 Min
Chicken breast with mushroom sauce and potatoes
1h
Meat and Cheese Stuffed Cassava (Carimañolas de carne y de queso)
2 godz.
Salmon in mushroom cream sauce with potatoes
50 min
Chicken Salad
1h 20 min