Chicken with red peppers

Chicken with red peppers

4.7 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    40 g
  • red peppers cut into pieces (2-3 cm)
    350 g
  • fresh basil
    1 sprig
  • fine salt
    2 teaspoon
  • fresh thyme
    1 sprig
  • fresh rosemary
    1 sprig
  • red chilli (opcjonalnie)
    1 pinch
  • dried bay leaf
    1
  • anchovy fillets, in oil or brine, well drained
    2 - 3
  • chicken legs, skinless, bone in (thighs and drumsticks separated)
    700 g
  • lager beer
    100 g
  • vegetable broth (opcjonalnie)
    50 g
    50 g water, + tsp vegetable stock paste, homemade
  • ground white pepper
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 238 kcal / 996 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...