Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g onion, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 100 g thin dried pasta for soups (e.g. fidelini)
-
250
g tomatoes, cut in pieces
lub 250 g crushed tomatoes, canned - 50 g tomato purée (concentrated)
-
2
stock cubes (each for 0.5 l), meat or vegetable
lub 2 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - ½ - 1 tsp ground cumin, to taste (opcjonalnie)
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Minestrone
45 min
Meatballs with tomato sauce
45 min
Pasta in tomato sauce with chorizo
25 Min
Pork Fillet with Sauerkraut and Potato Purée
1 Std. 10 Min
Whipped cream
10 Min
Egg-free mayonnaise
10 Min
Vegetable soup
35 min
Noodle soup
35 min
Chicken with creamy vegetable sauce
50 min
Asian-style rice with eggs and vegetables
35 min
Saffron Chicken Penne
30 min