Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g onion, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 100 g thin dried pasta for soups (e.g. fidelini)
-
250
g tomatoes, cut in pieces
lub 250 g crushed tomatoes, canned - 50 g tomato purée (concentrated)
-
2
stock cubes (each for 0.5 l), meat or vegetable
lub 2 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - ½ - 1 tsp ground cumin, to taste (opcjonalnie)
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry and Coconut Risotto
35min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Cauliflower Soup; Chorizo and Pepperonata Pasta
35min
Creamy Pea Pasta
25min
Minestrone
45min
Rice pudding
1 godz.
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Noodle Soup
35min
Rice salad with eggs and tuna fish
1 godz.
Vegetable soup
35min
Potato cakes
45min
Creamy Pepper Soup
20min