Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g shallot (approx. 1 small shallot), halved
-
300
g Champagne
lub white sparkling wine (e.g. Cava, Prosecco) - 800 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 Tbsp unsalted butter, plus 45 g diced
- 300 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
- 12 small scallops
- 25 g plain flour, plus extra for dusting
- 250 g double cream
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- 1 Tbsp lemon juice
- 250 g puff pastry (see tip)
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5306.5 kJ / 1275 kcal
- Białko
- 43.3 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 57.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 2010.3 mg
Alternatywne przepisy
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 Std.
Rhubarb Fool
1 Std. 10 Min
Couscous with Apricots, Hazelnuts, Feta and Mixed Vegetables; Stracciatella Cream
1klst 15 min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Pork Wellington with Green Pea Duxelles and Champagne Sauce
1klst 15 min
Butter Board with Spinach Pesto
10 dk
Orange and Pear Pavlova (TM5)
Brak ocen
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35 Min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 Min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 Min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 dk
Chorizo and Butternut Squash Soup
30 Min