Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 1 - 2 fresh red chillies, hot, deseeded and halved, to taste
- 70 g bacon, cured and smoked, sliced, cut in strips
- 150 g plum tomatoes, diced, (1-2 cm)
- 2 tsp olive oil
- 1 pinch fine sea salt
- 200 - 250 g water (to just cover pasta)
- 100 - 120 g penne pasta (or other short dried pasta)
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3087 kJ / 734 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Red Pepper Houmous
5min
Salmon Farfalle with Pesto
45 min
Tomato and Haddock Rice
50min
Pasta in tomato sauce with chorizo
25 Min
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ-sauce
40min
Bolognese Sauce
1h 15min
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25 Min
Moroccan Lamb with Couscous
50min
Pasta with Fennel and Tomato Sauce
45 min
Olive and Mozzarella Farfalle
30min
Pasta with Prawn and Pepper Sauce
30min
Pasta with Vegetable Ragout
45 min