Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g black peppercorns
- 4 beef fillet steaks (approx. 150 g each)
- 60 g liquid beef stock
- 40 g brandy
- 60 g double cream
- 50 g unsalted butter, diced
- 2 Tbsp olive oil
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4072.7 kJ / 973.4 kcal
- Białko
- 69.1 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 71.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 217.4 mg
Alternatywne przepisy
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45min
Monkfish and prawn soup
1h
Tuna Poke Nachos
30min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 godz. 10 min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 godz. 10 min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1u. 15min
Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
35 min
Herby Steaks with French Potato Salad
45min
Stuffed Mushrooms with Manchego Cheese
40min
Beef Bourguignon
1h 30min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40min