![Steak au Poivre Steak au Poivre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/617619d4-8e9f-4d7f-a9b8-4e73c4afdec4/Derivates/78803bf5-20df-4d7d-bba5-2696892d7043.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g black peppercorns
- 4 beef fillet steaks (approx. 150 g each)
- 60 g liquid beef stock
- 40 g brandy
- 60 g double cream
- 50 g unsalted butter, diced
- 2 Tbsp olive oil
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4072.7 kJ / 973.4 kcal
- Białko
- 69.1 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 71.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 217.4 mg
Alternatywne przepisy
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1 Std. 30 Min
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1h 40min
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2 godz. 10 min
Chicken Crêpes with Poblano Chilli Salsa
55 min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 Min
Chicken Florentine Involtini - Involtini di pollo alla fiorentina
50 分钟
Prawn And Chicken Laksa
40 Min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 Std. 20 Min
Marmalade-glazed Ham
1 Std. 50 Min
Steak with Peppered Parmesan Sauce and Roquefort Potatoes
50 分钟
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 分钟
Salmon Scotch Eggs with Honey Mustard Dipping Sauce
1 Std.