Wersje kompatybilne
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g cauliflower, cut in florets (3 cm), stalks removed
- 20 g olive oil
- 120 - 150 g onions, quartered (1 onion)
- 2 - 3 garlic cloves, to taste
-
1
red chilli, or to taste, halved, deseeded if desired
lub ¼ tsp chilli powder, or to taste - 2 tsp cumin seeds
- 3 tsp curry powder
- 600 g sweet potatoes, peeled, diced (3 cm)
- 60 g tomato purée
- 500 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 200 g fresh spinach leaves
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1021.2 kJ / 244.1 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 428.7 mg
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Vegetarian Chilli
35min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Sweet Potato Curry
30 min
Coconut and Spinach Dahl
50min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min