Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
480
g tinned chickpeas rinsed, drained (2 x 400 g tins)
lub 250 g dried chickpeas, soaked overnight then cooked (see tip) - 4 garlic cloves
- 350 g onions, quartered
- 50 - 60 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm), to taste
- 50 g olive oil
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp chilli powder
- 1 tsp ground turmeric
- 1 Tbsp amchoor (dried green mango powder)
- 1 tsp garam masala
-
800
g tinned chopped tomatoes
lub tomatoes, chopped - 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Sweet Potato Curry
30 min
Indian vegetable curry
50 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Coconut Dhal
20 min
Indian vegetable curry
50 min
Potato Curry
12 Std. 50 Min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Dal Makhani
9u. 30min
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Chana Masala
45 Min