Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
480
g tinned chickpeas rinsed, drained (2 x 400 g tins)
lub 250 g dried chickpeas, soaked overnight then cooked (see tip) - 4 garlic cloves
- 350 g onions, quartered
- 50 - 60 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm), to taste
- 50 g olive oil
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp chilli powder
- 1 tsp ground turmeric
- 1 Tbsp amchoor (dried green mango powder)
- 1 tsp garam masala
-
800
g tinned chopped tomatoes
lub tomatoes, chopped - 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chana Masala
45 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Indian vegetable curry
50 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10min
Sweet Potato Curry
30 min
Potato Curry
12h 50 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Coconut Dhal
20 min
Vegetable Biryani
50 min