Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 15 g fresh coriander, 5 g stalks, cut in pieces, and 10 g leaves, roughly chopped, plus extra for garnishing
- 1 tsp cumin seeds
- ¼ tsp chilli flakes
- 30 g olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 250 g basmati rice (see tip)
- water, for cooking rice
- 120 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 tsp garam masala
- ½ tsp ground coriander
- 1 tsp chilli powder, mild
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp curry powder, medium
- 400 g tinned coconut milk
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 250 g ready-to-eat Puy lentils (1 pouch)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2131 kJ / 508 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Sód
- 626 mg
Alternatywne przepisy
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Cape Malay Vegetable Curry
35 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Vegetarian Chilli
35 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Chana Masala
45min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Coconut Dhal
20 Min