Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
Vegetable Ragu
- 150 g onions, quartered
- 40 g extra virgin olive oil
- 300 g courgettes, cut in pieces (5 mm)
- 300 g carrots, peeled, cut in pieces (5 mm)
- 100 g celery stalks, cut in pieces (5 mm)
- 100 g dry white wine
- 500 g tinned chopped tomatoes
- 15 g fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Béchamel
- 1000 g whole milk
- 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 100 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground nutmeg, to taste
Finalisation
- 250 g dried lasagne pasta sheets (10 x 20 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2719.3 kJ / 650.5 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 64.1 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1852.8 mg
Alternatywne przepisy
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45 Min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 Min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1h 35min
Gnocchi with Tomato and Basil Sauce
55 min
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Vegetarian Chilli
35min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12sa 20 dk
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
Pasta with Vegetable Ragout
45 Min