Lasagne with Vegetable Ragu

Lasagne with Vegetable Ragu

4.2 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    200 g
    vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
Vegetable Ragu
  • onions quartered
    150 g
  • extra virgin olive oil
    40 g
  • courgettes cut in pieces (5 mm)
    300 g
  • carrots peeled, cut in pieces (5 mm)
    300 g
  • celery stalks cut in pieces (5 mm)
    100 g
  • dry white wine
    100 g
  • tinned chopped tomatoes
    500 g
  • fine sea salt
    15 g
  • ground black pepper
    1 pinch
Béchamel
  • whole milk
    1000 g
  • unsalted butter cut in pieces
    80 g
  • plain flour
    100 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground nutmeg to taste
    1 - 2 pinches
Finalisation
  • dried lasagne pasta sheets (10 x 20 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 650.5 kcal / 2719.3 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 32.7 g
Węglowodany 64.1 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Sód 1852.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...