Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a pezzi
- 1 carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di verdure miste a pezzi (es. zucchine, gambi di sedano, pomodori, foglie di bietola, zucca)
- 800 g di acqua
- 150 g di cereali misti, sciacquati sotto l'acqua corrente
- 1 dado per brodo vegetale
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 959.8 kJ / 229.5 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 284.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e verdure
40min
Minestra saporita di lenticchie, finocchi al Parmigiano Reggiano e muffin di carote e mandorle
1h 30min
Zuppa di farro alla contadina
50min
Minestra finocchi, orzo e farro
1h
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55 min
Zuppa di farro e legumi
45min
Zuppa d'orzo e fagioli
50min
Zuppa di legumi vegetariana
40min
Zuppetta di ceci
45min
Minestra di orzo con zucca e salsiccia
1h
Zuppa di farro e fagioli
1h
Zuppa di legumi e cereali
1h