Cavolini di Bruxelles gratinati

Cavolini di Bruxelles gratinati

4.1 94 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 500 g di cavoletti di Bruxelles
Besciamella
  • 500 g di latte intero
  • 40 g di burro a pezzi
  • 50 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1.3 mg
Białko 14.3 g
Kalorie 1241.6 kJ / 296.8 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 26.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...