Minestra di zucca, castagne e fagioli

Minestra di zucca, castagne e fagioli

4.9 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • di carote pelate e a pezzi
    50 g
  • di cipolla a metà
    50 g
  • di erbe aromatiche fresche miste (salvia, timo, alloro)
    1 mazzetto
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    20 g
  • di pancetta a cubetti
    30 g
  • di polpa di zucca a dadini (1x1 cm)
    100 g
  • di acqua
    400 g
  • di dado per brodo vegetale
    ½ cucchiaino
    1 dado per brodo vegetale
  • di orzo perlato
    120 g
  • di castagne cotte e pelate
    100 g
  • di fagioli cannellini in scatola sgocciolati
    100 g
  • sale q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 565.4 kcal / 2365.7 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 88.2 g
Błonnik 16 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 139.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...