Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di carote, pelate e a pezzi
- 100 g di cipolla a pezzi
- 70 g di sedano a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di lenticchie beluga secche
- 4 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 500 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- crostini di pane, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1249 kJ / 298.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 16.3 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro e legumi
45min
Vellutata di lenticchie
1 Std. 30 Min
Crema di cavolo nero e cannellini
50 Min
Zuppa di lenticchie
50 Min
Zuppa di fagioli
40min
Zuppa di legumi vegetariana
40min
Zuppetta di ceci
45min
Cacciucco di ceci
50 Min
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1 Std.
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1 Std.
Zuppa di lenticchie e funghi
45min
Paté di lenticchie rosse al curry
4h 10min