Risotto al cavolo nero e Taleggio

Risotto al cavolo nero e Taleggio

4.6 87 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di scalogno
    20 g
  • di cavolo nero le foglie, lavate e asciugate, private della costa centrale
    100 g
  • di burro a pezzi
    60 g
  • di riso Carnaroli (cottura 15 minuti)
    320 g
  • di vino bianco secco
    40 g
  • di acqua
    800 g
  • di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    ½ cucchiaino
  • di sale
    ¼ - ½ cucchiaino
  • di Taleggio a pezzi
    120 g
  • di Fontina a pezzi
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 562.5 kcal / 2353.3 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 27.6 g
Węglowodany 65.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 688.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...