Risotto al cavolo nero e Taleggio

Risotto al cavolo nero e Taleggio

4.6 96 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 g di scalogno
  • 100 g di cavolo nero le foglie, lavate e asciugate, private della costa centrale
  • 60 g di burro a pezzi
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 15 minuti)
  • 40 g di vino bianco secco
  • 800 g di acqua
  • ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • ¼ - ½ cucchiaino di sale
  • 120 g di Taleggio a pezzi
  • 100 g di Fontina a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 688.6 mg
Białko 18 g
Kalorie 2353.3 kJ / 562.5 kcal
Tłuszcz 27.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 65.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...