Crema di zucca e carote, polpette di vitello e contorno di topinambur

Crema di zucca e carote, polpette di vitello e contorno di topinambur

4.6 39 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Polpette di vitello
  • di pane bianco
    50 g
  • di latte
    70 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    6 rametti
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di carne trita di vitello
    500 g
  • uovo
    1
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di acqua
    1000 g
Crema di zucca e carote
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 - 5 rametti
  • di cipollotto
    10 g
  • di cipolla
    60 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di polpa di zucca a pezzi
    300 g
  • di carote pelate e a pezzi
    200 g
  • di acqua
    350 - 400 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di topinambur pelati e a pezzi (2-3 cm)
    300 g
  • di sale
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 405 kcal / 1694.5 kJ
Białko 37.6 g
Tłuszcz 16.1 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 740.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...