Crema di zucca e carote, polpette di vitello e contorno di topinambur

Crema di zucca e carote, polpette di vitello e contorno di topinambur

4.7 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Polpette di vitello
  • 50 g di pane bianco
  • 70 g di latte
  • 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di carne trita di vitello
  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1000 g di acqua
Crema di zucca e carote
  • 3 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 10 g di cipollotto
  • 60 g di cipolla
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di polpa di zucca a pezzi
  • 200 g di carote pelate e a pezzi
  • 350 - 400 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 300 g di topinambur pelati e a pezzi (2-3 cm)
  • 1 pizzico di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 740.4 mg
Białko 37.6 g
Kalorie 1694.5 kJ / 405 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...