Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
Besciamella al taleggio
- 500 g di latte
- 50 g di farina tipo 00
- 20 g di burro
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di noce moscata
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- 100 g di Taleggio a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 50 g di panna da cucina
Ripieno
- 3 porri a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di ricotta scolata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- 300 g di pasta secca tipo lasagne
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1640.4 kJ / 392.1 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 360.2 mg
Alternatywne przepisy
Crespelle con radicchio e noci
2 Std.
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
1h
Frico
1h
Crema di porri gratinata
50min
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1h 10 min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1h 10 min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10 min
Crêpes radicchio e Taleggio
2 Std.
Torta salata radicchio e robiola
2h 30 min
Crespelle alla valdostana
2 Std.
Quiche radicchio e speck
2h 30 min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1h 40 min