Cannelloni porri, ricotta e Taleggio

Cannelloni porri, ricotta e Taleggio

4.0 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
Besciamella al taleggio
  • 500 g di latte
  • 50 g di farina tipo 00
  • 20 g di burro
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di noce moscata
  • 1 pizzico di pepe nero in polvere
  • 100 g di Taleggio a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 50 g di panna da cucina
Ripieno
  • 3 porri a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 600 g di ricotta scolata
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
  • 300 g di pasta secca tipo lasagne
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 360.2 mg
Białko 8.3 g
Kalorie 1640.4 kJ / 392.1 kcal
Tłuszcz 26.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 32.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...