Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capesante
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 12 capesante
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Glassa alla melagrana
- 25 g di scalogno a metà
- 50 g di chicchi di melagrana + q.b.
- 30 g di burro
- 50 g di brandy
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 832.3 kJ / 199 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 201.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ceviche di tonno con vinaigrette al lime
1h 35min
Filetto di vitello con composta di cipolle di Tropea e fragole
50min
Tagliatelle di calamaro sottovuoto
35p
Filetto di Manzo sottovuoto con salsa al Gin e pepe
2h 20min
Calamaro ripieno sottovuoto con salsa zafferano
1h
Vellutata di patate dolci e gamberi
45 min
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Tranci di tonno sottovuoto e crema di topinambur
1h 20min
Filetto di manzo sottovuoto in salsa al vino
3h
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45 min
Tagliatelle di seppie sottovuoto con ragù di lenticchie
1j 10 menit