Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
-
400
g di bietole fresche, le foglie
lub 400 g di spinaci freschi in foglia - 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- 2 uova
- 60 g di pangrattato
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- farina tipo 00 q.b.
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 80 g di burro a pezzi
- 4 foglie di salvia fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2104.7 kJ / 502.7 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 885.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Torta pasqualina
2u. 5min
Gnocchi verdi alla romana
1 godz. 20 min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1h 40min
Testaroli di farro alle noci
45 min
Cuculli genovesi ai ceci
1 godz. 30 min
Cipolle ripiene di magro
1h 40min
Torta salata ai porri e cumino nero
1 godz. 20 min
Tortino di fagiolini e patate
1 godz. 30 min
Pansoti in salsa di noci
2h
Polpettone fagiolini e patate
1 godz. 30 min
Panissa
45 min