Crema di lenticchie, crostini e lardo

Crema di lenticchie, crostini e lardo

4.7 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Pane di segale
  • 1530 g di acqua
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 5 g di zucchero
  • 7 g di lievito di birra fresco
  • 300 g di farina manitoba
  • 200 g di farina di segale
  • 9 g di sale
  • olio extravergine di oliva
Crema di lenticchie
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 150 g di carote a tocchetti
  • 100 g di sedano a tocchetti
  • 100 g di cipolla in quarti
  • 300 g di lenticchie
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 800 g di acqua
Terminare la preparazione
  • lardo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 544.4 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 1459.7 kJ / 348.9 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 50.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...