Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di burro + q.b.
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 200 g di zucchero
- 100 g di mandorle pelate
- 200 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di radicchio rosso di Chioggia a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di lievito in polvere (16 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1765 kJ / 422 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1h 40 min
Plumcake pesche e farro con latte di soia
1óra 10p
Torta soffice ai fichi
1h 30 min
Torta zucchine e pinoli
50min
Torta zucca, cocco e arancia
1h 30 min
Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
1óra 10p
Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli
1h 30 min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1óra
Torta di zucca con farina di farro
55min
Torta di grano saraceno alle fragole
1óra
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1óra
Torta cioccolato e cachi
1óra