Wersje kompatybilne
Contorno di verdure con zabaione al Parmigiano Reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (Stagionatura 24 mesi)
- 500 g di acqua
- 600 g di verdure miste (vedere consigli), a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di latte
- 20 g di burro
- 10 g di farina tipo 00
- 3 tuorli
- ¼ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1121 kJ / 268 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 0.6 mg
Alternatywne przepisy
Macedonia calda di mele con zabaione alla cannella
30 Min
Zabaione (TM6)
15 Min
Flan di carote
50 Min
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1h 10min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1h 10min
Crema allo yogurt e gelatina ai cachi
2 godz. 30 min
Sformatini di finocchi
1h 30min
Insalata con valeriana, asparagi, uova barzotte e mazzancolle
40min
Tortino di pollo
30 Min
Uova in salsa alle erbe e crackers
50 Min
Crema di panzanella
40min
Pere insaporite (200 g)
15 Min