
Wersje kompatybilne
Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 polędwiczki wieprzowe (po 500 g)
- 35 śliwek suszonych, bez pestek (ok. 340 g)
- 2 łyżki oleju
- sól, do natarcia mięsa i oprószenia ziemniaków
- pieprz czarny, mielony, do natarcia mięsa
- 1250 g wody
- 1200 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 190 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej - 15 g koncentratu pomidorowego
-
1 - 2
łyżki skrobi kukurydzianej
lub 1 - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1640 kJ / 392 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 679 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 Min
Polędwica w sosie musztardowym
1h 30 min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13hod. 20min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1h 25min
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką z marchewki i kiszonych ogórków
50min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 Min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 Min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50min
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2h
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5h 20min
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1h 50min