
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
polędwiczki wieprzowe (po 500 g)2
-
śliwek suszonych, bez pestek (ok. 340 g)35
-
oleju2 łyżki
-
sól do natarcia mięsa i oprószenia ziemniaków
-
pieprz czarny, mielony do natarcia mięsa
-
wody1250 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki1200 g
-
cebuli przekrojonej na pół190 g
-
ząbki czosnku3
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego15 g
-
skrobi kukurydzianej1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
392 kcal /
1640 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
12.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
679 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska