Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z czarnej soczewicy z dressingiem malinowym i tofu; Jogurt stracciatella
Składniki
Gotowanie soczewicy
-
1000 g wody
-
300 g czarnej soczewicy belugi, suszonej
-
5 g oliwy z oliwek
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Rozdrabnianie orzechów, selera i jabłka
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych (patrz wariant)
-
170 g selera naciowego pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
-
180 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Dressing malinowy
-
100 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych100 g malin, świeżych (patrz wariant)
-
60 g soku z czerwonych buraków (patrz wariant)
-
30 g octu jabłkowego
-
40 g oliwy z oliwek
-
10 - 15 g musztardy
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Jogurt stracciatella
-
80 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
-
300 g jogurtu naturalnego
-
20 g miodu
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Podanie
-
½ opakowania tofu, świeżego (ok. 120 g), pokrojonego w kostkę (patrz wariant)
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z ciecierzycy z karmelizowaną cebulą; Jogurt z musem z mango (z osłoną noża miksującego)
13 godz. 10 min
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
35 min
Burgery z buraka
3 godz. 25 min
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
45 min
Gotowanie 350 g kaszy jaglanej
45 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 godz. 10 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.