Pasta con lentejas y chorizo

Pasta con lentejas y chorizo

3.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porciones

Składniki

  • 50 g de zanahoria en trozos
  • 1 echalot pelado y en mitades
  • 6 - 8 hojas de albahaca frescas
    1 cdita de albahaca seca
  • 30 g de aceite de oliva
  • 200 g de salchicha de Andouille en trozos
    200 g de salchicha, de su elección (p. ej. salchicha ahumada de res, polaca, Viena, etc.)
  • 700 g de agua
  • 2 cditas de concentrado de caldo de verduras en polvo
  • ½ cdita de sal
  • 320 g de pasta corta seca
  • 200 g de lentejas escurridas
  • 10 g de vinagre balsámico (opcjonalnie)
  • 3 - 4 pizcas de pimienta negra molida
  • hojas de albahaca frescas para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 684.4 mg
Białko 23.2 g
Kalorie 2432.3 kJ / 581.3 kcal
Tłuszcz 21.4 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 66.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...