Pizza di cavolfiore con ceci

Pizza di cavolfiore con ceci

4.0 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Base
  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 500 g di cimette di cavolfiore
  • 80 g di formaggio di capra fresco
  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
Farcitura
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di polpa di pomodoro a pezzi
    200 g di passata di pomodoro
  • ½ cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
  • ½ cucchiaino di semi di finocchio (opcjonalnie) secchi
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 3 foglie di basilico fresco lavate + q.b.
  • 150 g di mozzarella ben scolata, a fette
  • 80 g di ceci in scatola sciacquati e ben scolati
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 1 - 2 pizzichi di peperoncino secco piccante in fiocchi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Sód 4048.2 mg
Białko 83.9 g
Kalorie 5452.7 kJ / 1303.2 kcal
Tłuszcz 88.7 g
Błonnik 17.3 g
Tłuszcz nasycony 42.9 g
Węglowodany 51.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...