Pizza di cavolfiore con ceci

Pizza di cavolfiore con ceci

4.0 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Base
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    40 g
  • di cimette di cavolfiore
    500 g
  • di formaggio di capra fresco
    80 g
  • uovo
    1
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
Farcitura
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    200 g
    200 g di passata di pomodoro
  • di paprika in polvere, affumicata
    ½ cucchiaino
  • di semi di finocchio (opcjonalnie) secchi
    ½ cucchiaino
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di basilico fresco lavate + q.b.
    3 foglie
  • di mozzarella ben scolata, a fette
    150 g
  • di ceci in scatola sciacquati e ben scolati
    80 g
  • di origano secco
    1 cucchiaino
  • di peperoncino secco piccante in fiocchi
    1 - 2 pizzichi

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 1303.2 kcal / 5452.7 kJ
Białko 83.9 g
Tłuszcz 88.7 g
Węglowodany 51.9 g
Błonnik 17.3 g
Tłuszcz nasycony 42.9 g
Sód 4048.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...