Quiche radicchio e bietole

Quiche radicchio e bietole

4.1 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 pezzi

Składniki

Base
  • 270 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 100 g di olio di oliva
  • 60 g di acqua
  • 1 cucchiaio di scorza di limone tritata (senza la parte bianca)
  • ½ cucchiaino di sale
Farcitura alle verdure
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di pomodori secchi sott'olio scolati
  • 150 g di radicchio rosso di Verona a listarelle (2 cm)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 150 g di bietole, le foglie a listarelle (2 cm)
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 2 uova
  • 30 g di caprino

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 16 g
Kalorie 1833 kJ / 438 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...