Wersje kompatybilne
Sformatini low carb di ricotta alla curcuma e salmone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di salmone affumicato a fette
- 350 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 698.7 kJ / 167 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 90.4 g
- Sód
- 710.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta
2h
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40min
Mousse di salmone su tartine di segale
15 min
Focaccia ai cereali con mousse ai gamberi
3 Std. 30 Min
Insalata salmone, spinaci, noci e melagrana
40min
Mini cheesecake salate al basilico
3 Std. 30 Min
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10 Std.
Vellutata di salmone in crosta
1 Std. 50 Min
Mousse salmone e aneto
10min
Mousse di carote e sedano
40min
Flan al salmone affumicato
45min
Rotolini di zucchine e salmone con salsa al curry
30min