Wersje kompatybilne
Polpette di cous cous e piselli (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cous cous
- 200 g di cous cous di mais
- 200 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
Terminare la preparazione
- 1 cipollotto a pezzi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 60 g di piselli surgelati
- 3 uova
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- semi di papavero
- semi di sesamo
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 214.8 kJ / 118 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 200.5 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di tonno e curcuma
1óra
Polpette di avocado e lenticchie con salsa acida
1h 30 min
Burger piselli e ricotta
35 min
Polpette di ceci e prosciutto con zucca fritta
25 Min
Polpette di carote
1óra
Polpette di fagioli e rosmarino
20 min
Polpettine di spinaci e ricotta
30min
Tortino di lenticchie
50min
Polpettone di lenticchie (vegan)
2óra
Patate svedesi
55min
Polpette di lenticchie rosse e carote con salsa schug
35 min
Polenta con ragù di tofu (vegan)
1h 30 min