Wersje kompatybilne
Polpette di cous cous e piselli (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cous cous
- 200 g di cous cous di mais
- 200 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
Terminare la preparazione
- 1 cipollotto a pezzi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 60 g di piselli surgelati
- 3 uova
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- semi di papavero
- semi di sesamo
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 214.8 kJ / 118 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 200.5 mg
Alternatywne przepisy
Plumcake salato con Emmental e spinaci
50min
Plumcake salato con piselli, zucchine e formaggio di capra
1h 35min
Gazpacho finocchio e mela
15 Min
Chips di quinoa e semi di chia
1h
Tortino di lenticchie
50min
Sformato di fagioli dell'occhio
50min
Polpettone di lenticchie (vegan)
2h
Polpette di miglio con crema di fave
2h
Polpette di carote
1h
Polpette di ceci e prosciutto con zucca fritta
25 Min
Polpettine di spinaci e ricotta
30min
Burger piselli e ricotta
35min