Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 250 g di farina tipo 00
- 120 g di margarina fredda
- 60 g di acqua fredda
- 5 g di sale
Ripieno di spinaci e pomodori
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 30 g di farina di soia (vedere consigli)
- 60 g di acqua
- 400 g di tofu delicato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di lievito alimentare
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 5 g di sale
- ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
- ¼ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 200 g di spinaci in foglia surgelati, decongelati, strizzati e sminuzzati
- 2 cucchiai di pangrattato vegan
- 150 g di pomodorini a metà (10-12)
- 30 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1480 kJ / 353 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata di zucca e spinaci
1 Std. 50 Min
Torta salata zucchine e gamberi
45 Min
Gnocchi alla romana (senza lattosio)
1 Std. 50 Min
Torta di quinoa con cannellini
1h 5min
Torta salata agli spinaci
1 Std. 30 Min
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1 Std.
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8 godz.
Torta salata con verdure di stagione
1 Std. 25 Min
Frittata di riciclo (senza uova)
1 Std.
Verdurine in sfoglia
1 Std.
Crostata di zucchine (vegan)
1 Std. 50 Min
Crostata salata di spinaci
1 Std.