Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di cavolo nero
- 500 g di acqua
- 300 g di cavolo nero
- 40 g di pinoli
- 40 g di mandorle
- 50 g di Parmigiano reggiano
- 50 g di pecorino Romano
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
Besciamella
- 500 g di latte
- 20 g di burro
- 50 g di farina
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 300 g di mozzarella a tocchetti
- Parmigiano reggiano grattugiato q.b.
- pangrattato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1744.6 kJ / 417 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cavolo nero e cannellini
50min
Risotto cavolo nero e Castelmagno
35min
Ribollita
2h 30min
Pasta al pesto di cavolo nero
40min
Polenta ai porri
1 Std. 5 Min
Minestra di farro, cavolo nero e salsiccia
1 Std. 5 Min
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1u.
Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti
1h 35min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10min
Sformatini di finocchi
1h 30 min
Quiche broccoli e pesto
1h 10min
Sformato di cardi
1u.