Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di burro
- 500 g di cimette di cavolfiore a pezzi (circa 3 cm)
- 160 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 5 - 10 g di tartufo nero fresco a fette sottili (2 mm)
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 475.7 kJ / 113.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 347 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di piselli
20min
Crema di broccoli e porri
45 min
Vellutata di cavolfiore
50min
Puré aromatico di zucca
40min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50min
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50min
Flan al cavolo viola
55min
Purè di cavolfiore (vegan)
40min
Purè di broccoli
40min
Purè di zucca e porri
45 min
Burger di cavolo nero
45 min
Purè di cavolo viola
40min