Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di burro
- 500 g di cimette di cavolfiore a pezzi (circa 3 cm)
- 160 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 5 - 10 g di tartufo nero fresco a fette sottili (2 mm)
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 475.7 kJ / 113.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 347 mg
Alternatywne przepisy
Purè di broccoli
40min
Purè di carote speziato
50min
Crema di cavolfiore con merluzzo e pancetta croccante
30min
Vellutata di cavolfiore
50min
Contorno di cavolo nero
20 Min
Vellutata di broccoli con crostini
1h
Purè di cavolfiore (vegan)
40min
Vellutata di verza al vino bianco
50min
Puré aromatico di zucca
40min
Purè di finocchi
35min
Burger di cavolo nero
45min
Purè di cavolo viola
40min