Polpettine di ceci e fagiolini

Polpettine di ceci e fagiolini

3.0 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 pezzi

Składniki

  • 120 g di ceci bianchi in scatola sciacquati e scolati
  • 120 g di fagioli bianchi di Spagna sciacquati e scolati
  • 80 g di pomodorini lavati, tagliati a metà
  • 2 cucchiai di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di tahin
  • 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 5 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • olio per frittura q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 3.7 mg
Białko 6 g
Kalorie 720 kJ / 172 kcal
Tłuszcz 7.7 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...