Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1500 g di acqua
- 5 g di sale + q.b.
- 250 g di pasta secca tipo linguine, spezzate a metà
- 20 g di burro
- 3 uova
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 80 g di salame napoletano a cubetti
- 80 g di provola a cubetti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2353 kJ / 562 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 905.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gattò di patate (TM6)
1hod. 30min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30min
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30min
Frittata di pasta avanzata
25min
Baguette ripiene
5 godz.
Fusilli alla curcuma e pancetta
30min
Torta di riso cacio e pepe
1hod. 30min
Ciambella salata speck e scamorza
50min
Plumcake patate e speck
2h
Danubio salato
3h
Cheesecake al tiramisù
6sa 30 dk
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1hod. 30min