Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- olio di semi di girasole
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Frosting
- 250 g di burro morbido, a pezzi
- 500 g di zucchero a velo
- 120 g di panna (35% di grassi)
- 2 cucchiaini di estratto di vaniglia naturale
- ¼ di cucchiaino di sale
- colorante alimentare, rosso, gel o liquido (vedi suggerimento)
Decorazione
- 4 meringhe
- 1 melagrana, in quarti
- 3 - 4 marshmallow (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2940.3 kJ / 702.7 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 110.7 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 183.2 mg
Alternatywne przepisy
Cupcake alla vaniglia
1j 30 menit
Pan di Spagna
1j
Muffin ad alberello natalizio
1j 20 menit
Piccola pasticceria natalizia
4 Std.
Torta Red velvet
3sa
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3h 15min
Mini donuts
4 Std.
Torta renna al cioccolato
4 Std.
Torta Bimby® ai mirtilli
1 Std. 15 Min
Torta foresta nera
3sa
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Torta a strati mascarpone e lamponi
5h