Torta natalizia

Torta natalizia

3.2 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
10 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • olio di semi di girasole
  • 4 uova
  • 120 g zucchero
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 120 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
Frosting
  • 250 g di burro morbido, a pezzi
  • 500 g zucchero a velo
  • 120 g di panna (35% di grassi)
  • 2 cucchiaini di estratto di vaniglia naturale
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • colorante alimentare, rosso gel o liquido (vedi suggerimento)
Decorazione
  • 4 meringhe
  • 1 melagrana in quarti
  • 3 - 4 marshmallow (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 183.2 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 2940.3 kJ / 702.7 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Węglowodany 110.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...