Wersje kompatybilne
Torta brownie con crema ai pistacchi e glassa al cioccolato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glassa al cioccolato (il giorno prima)
- 8 g di gelatina in fogli
- 175 g di acqua
- 220 g di zucchero a velo
- 125 g di panna (min. 30% di grassi)
- 75 g di cacao amaro in polvere
Torta brownie
- 125 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 110 g di burro a pezzi
- 125 g di zucchero
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 75 g di farina tipo 00
- 100 g di pistacchi al naturale sgusciati
Crema ai pistacchi
- 15 g di agar agar
- 100 g di zucchero
- 300 g di latte
- 100 g di pasta di pistacchio
- 4 tuorli d'uovo
- 200 g di panna (35% di grassi)
Terminare la preparazione
- 25 g di pistacchi al naturale sgusciati, in granella
- Wartości odżywcze
- na 12 porzioni
- Kalorie
- 30230 kJ / 7220 kcal
- Białko
- 157 g
- Węglowodany
- 613 g
- Tłuszcz
- 450 g
- Tłuszcz nasycony
- 205 g
- Błonnik
- 72 g
- Sód
- 1048 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Red velvet cake
1h 15min
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1h 5min
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5 Std.
Torta natalizia
3 godz. 25 min
Glassa al cioccolato
20 Min
Semifreddo allo yogurt greco e pistacchi
5h 15min
Naked cake al cioccolato
4h
Crostata al cioccolato e caramello salato
3j 15 mnt
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7 Std. 30 Min
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2j 35 mnt
Crema diplomatica
30min