Torta girelle al cioccolato

Torta girelle al cioccolato

3.8 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

  • 60 g di rum scuro
  • 60 g di uva passa
Impasto a cioccolato
  • 130 g di acqua
  • 85 g di panna (30-40% di grassi)
  • 60 g di zucchero
  • 30 g di burro a temperatura ambiente
  • 7 g di lievito di birra disidratato
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 395 g di farina tipo 00
  • 15 g di cacao in polvere
Terminare la preparazione
  • 120 g di burro a temperatura ambiente, a pezzi
  • 140 g di zucchero grezzo
  • 140 g di zucchero semolato
  • 60 g di cacao in polvere
  • 100 g di gocce di cioccolato al latte
Glassa
  • 30 g di burro a temperatura ambiente
  • 140 g di zucchero a velo
  • 60 g di formaggio fresco spalmabile temperatura ambiente
  • 30 g di cacao in polvere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 220 mg
Białko 5 g
Kalorie 1732 kJ / 141 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...