Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di uva passa
- 60 g di rum scuro
Impasto a cioccolato
- 130 g di acqua
- 85 g di panna (30-40% di grassi)
- 60 g di zucchero
- 30 g di burro, a temperatura ambiente + q.b.
- 7 g di lievito di birra disidratato
- 395 g di farina tipo 00
- 15 g di cacao in polvere
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 120 g di burro, a temperatura ambiente, a pezzi
- 140 g di zucchero grezzo
- 140 g di zucchero semolato
- 60 g di cacao in polvere
- 100 g di gocce di cioccolato al latte
Glassa
- 30 g di burro, a temperatura ambiente
- 140 g di zucchero a velo
- 30 g di cacao in polvere
- 60 g di formaggio fresco spalmabile, temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1732 kJ / 141 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 220 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotoli di piadina con alici, tonno e pomodorini
1óra
Madeleine al lime
35 min
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4 godz.
Torta Pescoffee in tazza
30min
Torta di rose all'arancia e cannella
5h 30min
Freakshakes ai waffles
50min
Torta soffice cioccolato e caffè
1óra
Crêpes di biscotti con crema gianduia e ricotta
1óra
Torta renna al cioccolato
4 godz.
Torta crema e cioccolato
1h 35min
Torta tipo bocconotto al cioccolato
2óra
Crêpes al cioccolato (senza glutine)
35 min