Cheesecake alla crema pasticcera e fragole

Cheesecake alla crema pasticcera e fragole

4.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
10 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 40 g di zucchero
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 60 g di burro morbido a pezzi
  • 2 tuorli d'uovo
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 1 pizzico di sale
  • 110 g di farina tipo 00
Crema pasticcera
  • 400 g di latte intero
  • 4 tuorli d'uovo
  • 80 g di zucchero
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 30 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 6 g di gelatina in fogli ammollati in acqua fredda e strizzati
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 250 g di mascarpone
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
Salsa di fragole
  • 60 g di zucchero
  • 60 g di acqua
  • 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
  • 250 g di fragole a metà

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 148.6 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1474.9 kJ / 352.5 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 35.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...