Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 130 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema pasticcera ai pinoli
- 2 limoni, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di pinoli
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2806.2 kJ / 670.7 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 89.8 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 68 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortine alle mele
1h 30min
Crumble di ciliegie
1h
Trifle alle fragole
5 godz. 30 min
Cuore al limone (senza lattosio)
2 Std.
Muffin al cioccolato e nocciole
40min
Sbriciolata con crema inglese alla vaniglia
1h 30min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2 Std.
Cheesecake alla crema catalana
4 Std.
Torta mimosa
1小时 5 分钟
Torta cremosa al limone
2 Std. 30 Min
Millefoglie
5 Std.
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 Min