Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
Croccante alle arachidi
- 150 g di arachidi tostate non salate
- 250 g di zucchero grezzo
- 1070 g di acqua
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60 x 40 mm)
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di aceto
Terminare la preparazione
- 250 g di fragole a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2606.9 kJ / 622.6 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 62.9 g
- Tłuszcz
- 158.5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Piadina sfogliata (1 porzione)
40min
Torta semifreddo all’ananas (senza lattosio)
4 godz. 40 min
Cestini di crema e frutta
3h
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Focaccine con cipolle caramellate
3h 40 min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5 godz.
Crema diplomatica
30min
Tartellette al cioccolato bianco e frutti di bosco
27 godz.
Panna cotta con salsa al caramello
6 Std. 20 Min
Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero
5 godz.
Millefoglie
5 godz.
Tartellette alla frutta fresca
7h 5min