Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g di farina di semola di grano duro
- 1400 g di acqua
- 1 g di lievito di birra fresco
- 30 g di succo di limone
Focaccia
- 300 g di farina di semola di grano duro
- 5 g di malto di orzo
- 485 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- sale grosso, a piacere
- 2 rametti di rosmarino fresco, glil aghi lavato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1110 kJ / 265.3 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 484.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattine
3h 30min
Focaccine di segale ai semi
3h 30min
Focaccine con pomodorini
3 Std. 40 Min
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15h 30 min
Focaccia con kefir
12 Std.
Focaccia integrale con melanzane e pancetta
3h 20 min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4 Std.
Pane bianco
3sa
Pane senza lievito
19h
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Focaccia classica ad alta idratazione
5h
Pizza con salame piccante
2j