Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g di farina di semola di grano duro
- 1400 g di acqua
- 1 g di lievito di birra fresco
- 30 g di succo di limone
Focaccia
- 300 g di farina di semola di grano duro
- 5 g di malto di orzo
- 485 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- sale grosso, a piacere
- 2 rametti di rosmarino fresco, glil aghi lavato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1110 kJ / 265.3 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 484.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane alla birra (TM6)
4小时
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15h 30min
Focaccia con kefir
12h
Pane bianco
3h
Pane contadino ai cereali
7h
Pizza Gourmet con friggitelli e alici marinate
4小时
Focaccia al pesto
3sa 40 dk
Focaccia caprese
3h 30min
Pizza romana bianca
6 Std. 30 Min
Focaccia integrale con melanzane e pancetta
3 Std. 20 Min
Cornetti brioche
6 Std. 30 Min
Pizza margherita (per 1 persona)
1 godz. 30 min