Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1630 g di acqua
- 7 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 200 g di farina di segale
- 350 g di farina manitoba
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 9874 kJ / 2360 kcal
- Białko
- 64.1 g
- Węglowodany
- 425.8 g
- Tłuszcz
- 44.5 g
- Błonnik
- 19.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella all'arancia (vegan)
1h
Pane integrale
3 Std. 15 Min
Pane rustico
2h
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15h 30min
Pane ai semi di girasole
22 Std.
Pane dolce alla frutta
2 godz. 55 min
Pagnotte integrali con lievito madre
4h
Pane in cassetta semplice
19 Std.
Pane ai cereali con i semi
3h 10min
Ciambellone ai cereali
1h
Pane integrale ai semi vari
4h 10min
Ciambella spezzina al limone
40 min