Corona di brioche alla crema di whisky

Corona di brioche alla crema di whisky

4.8 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
12 porzioni

Składniki

  • 70 - 100 g zucchero a piacere
  • 1 arancia la scorza (senza la parte bianca), a pezzi
  • 160 g di latte
  • 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 500 g di farina di forza (contenuto di proteine 13%) + q.b.
  • 1 uovo
  • 80 g di burro a pezzi + q.b.
  • 70 g di liquore alla crema di whisky
  • 1 pizzico di sale
  • 50 g di gocce di cioccolato fondente
  • 250 g di acqua
  • 20 g di succo di limone
  • latte q.b.
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 12 porzioni

Sód 326 mg
Białko 82 g
Kalorie 14468.3 kJ / 3458 kcal
Tłuszcz 110 g
Błonnik 24 g
Tłuszcz nasycony 62 g
Węglowodany 509 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...