
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 550 - 1200 g kalarepy, obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 113 kJ / 27 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 21.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze kalarepy (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 Min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze zielonego groszku (200-500 g)
20 Min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 Min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 Min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40 Min
Gotowanie na parze korzenia selera (200-450 g)
20 Min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 Min